Mijn buitenlandse stage op Malta

De Blue Lagoon en het einde van de zesde stageweek

Woensdag heb ik een dag vrij genomen van stage om naar het Maltese eiland Comino te gaan. Rond negen uur in de ochtend ben ik met de bus naar de noordelijke plaats Cirkewwa gegaan vanwaar de boten naar Gozo en Comino vertrekken. Op internet had ik de website gevonden van een duikschool die boottrips naar Comino aanbieden met hun speedboot. Dat leek me wel wat dus ben ik daarheen gegaan. Ik moet eerlijk zeggen, het is best wel gaaf zo'n speedboot. Omdat ik voorin zat werd ik helemaal nat maar omdat het zo warm was buiten, maakte mij dat echt niet uit. Na een tocht van tien minuten kwamen we bij de Blue Lagoon aan, een gedeelte van de zee dat verschillende kleuren blauw water heeft en waar je goed kunt snorkelen omdat het water zo helder is. Helaas was er geen zandstrand maar een rotskust dus erg comfortabel kun je er niet zonnen. Toen ik kwam was het nog vrij rustig maar rond een uur of twaalf kwam er een Nederlandse invasie aan dus toen was mijn vakantiegevoel wel een beetje weg. Gelukkig was er in de zee wel genoeg ruimte voor iedereen dus ik heb lekker gesnorkeld en veel vissen gezien.
Toch moest je goed uitkijken voor de sterke onderstroom in het water, daarom hing er ook een rode vlag. Gelukkig waren er geen kwallen vanwege een andere windrichting.
Rond een uur of drie heb ik nog een Maltees ijsje genomen, met mandarijnen en gember smaak. Erg appart maar zo ben ik de Maltese keuken ook wel gewend.

Om vier uur kwam de boot weer om ons op te halen en op de terugweg gingen we nog langs de grotten van Comino en de Crystal Lagoon waar het water ijzig blauw is.
Een mooie afwisseling van ons grijze en grauwe Nederlandse zeewater moet ik eerlijk zeggen.
Op de terugweg werd ik weer lekker nat maar het was wel erg gaaf om een keer te doen.

Donderdag was een drukke dag op stage net als vrijdag. Er waren veel operaties, waaronder de castratie van een kater die geen kater bleek te zijn. In de ochtend kwam de eigenaar de poes en de 'kater' brengen voor sterilisatie en vulde hij netjes de formulieren voor de anesthesie in voor een kater en een poes. Toen het twee uur was ging ik de katten voorbereiden voor sterilisatie en castratie. Ik had alles klaargelegd en ging de katten bevoelen (standaard check voor operatie) waardoor ik mijn twijfels kreeg over het geslacht van de 'kater'. Daarom haalde ik de assistente op en die twijfelde ook waarop ze de dierenarts erbij haalde die constateerde dat het toch echt een vrouwtje was in plaats van een mannetje. Ik was blij dat ik nog even gecheckt had. Gauw veranderde ik nog de operatiesets en de sterilisatie moest snel gebeuren omdat de dieren voor castratie minder anesthesie krijgen dan voor sterilisatie omdat dat minder werk is. Anders zou 'hij' tijdens de operatie wakker worden. Gelukkig ging alles goed en de eigenaar was zeer verrast toen hij het verhaal hoorde, ik kon er wel om lachen.

Vrijdag was het ook weer rennen en vliegen omdat er zoveel operaties waren en het ochtendspreekuur wederom druk was.
In plaats van woensdag heb ik vandaag ook gewerkt. Voor de eerste keer in lange tijd heb ik weer een grote teek gezien bij een hond die op het spreekuur kwam, wat erg interessant was om te zien.

Tot zover weer mijn inspiratie, tot blogs!

Anouk

Dat klinkt als een ongofelijk prachtige plek! Goed dat je het hebt mee kunnen pakken op deze manier wil je toch niet missen? En wat apart van die 'kater'! Raar dat een baasje het geslacht niet eens weet van zijn eigen dier! Gelukkig is het goed opgelost! Nog lekker genieten daar! Groetjes Anouk

Tante Elly

Hoi Jolanda,
Dat was weer een leuk, gezellig geschreven verhaal!
De beschrijving van het mooie zeewater qua kleur roept gelijk leuke vakantieherinneringen op. Bij het eiland Ponza hebben wij daar ook zo van genoten. Toch zal ik hier ook genieten van ons zeewater mocht het idd zulk mooi weer gaan worden als ze voorspellen. Dat zal voor iedereen heel erg wennen zijn als het echt 30 graden gaat worden komende week.
Op dit moment regent het een klein beetje bij ons, we zaten net met een kop koffie buiten want ondanks de bewolking is het niet koud. Maar door de regen maar weer naar binnen. Kan ik gelijk je blog beantwoorden, handig toch??
Hartelijke groeten van ons allemaal.
Ps Dinsdag vliegt Jacco naar Samos, dus die is dan aardig in jouw buurt!!

tante Marja

Hoi Jolanda,
Ik heb weer genoten van je verhaal. Volgens mij heb je een zeer geslaagde stageplek daar. Vakantie gevoel en werk lossen elkaar af. Wat zien de foto's er uitnodigend uit zeg. Wat een mooie omgeving. Wat maak je veel mee op je werk en wat leer je een hoop. Hier is het nu al lekker, op naar de 30 graden en meer eind van de week. Helaas moet ik het op het balkon zien vol te houden. Het strand is ws dit jaar niet voor me weggelegd. Moet nog ruim een week in het gips en krijg dan een brace. Daarna weer lopen leren..... nou geniet nog maar fijn. Groetjes van John en tante Marja