Vieze ongediertes op stage en mijn zondag in Marsaxlokk
Zondag ben ik met de bus naar de dorpen Marsaskala en Marsaxlokk geweest, deze liggen in aan de kust in het zuidoosten van het eiland. Het eerste gedeelte van de namen van beide dorpen, het Maltese woord Marsa betekent baai in het Nederlands. Beiden dorpen hebben dan ook een grote baai met veel vissersboten. Na een uur met de bus kwam ik in Marsaskala aan. Wat als eerste al opviel was natuurlijk de grote kerk, maar dit was de eerste kerk die ik zag met een grote toren. Het dorp was vrij toeristisch met veel restaurants en hotels aan de boulevard. Toen ik om de baai heen liep, kwam ik uit bij de zoutpannen. Omdat je het avontuur tenslotte zelf moet opzoeken, ben ik via de rotsen en de zoutpannen naar de volgende baai geklommen. Vanaf de rotsen had ik een mooi uitzicht over de Middellandse zee en de grote vrachtschepen op weg naar Valletta. Toen ik weer terug liep naar de bushalte, ben ik onderweg even gestopt voor een Italiaans ijsje bij een gezellige ijssalon met uitzicht op de baai.
Na twintig minuten met de bus kwam ik aan in Marsaxlokk, een meer ouderwets vissersdorp. Omdat de markt nog aan de gang was, moest ik nog een eindje lopen naar de haven aangezien de bus niet
dichterbij kon stoppen. Eerst wist ik de weg niet maar als je gewoon achter de toeristen met fotocamera's aanloopt dan kom je vanzelf op de juiste plek uit ;)
De markt was erg gezellig met veel verschillende producten en veel kramen met verse vis. De visgeur kon je dan ook al van verre ruiken. Ook waren er veel kramen waar verse Maltese gerechten gekookt
werden en kon ik dus eindelijk identificeren wat ik die avond op het food festival in Mdina had gegeten.
Ondertussen was het al erg warm geworden. Nadat ik de markt gezien had, ging ik naar het kleine zandstrand om een frisse duik te nemen in het heldere blauwe water waar je de vissen zelfs kon zien. Toen het half vijf was liep ik via de boulevard weer terug naar de bushalte. Na een half uur wachten kwam er een aardige mevrouw mij vertellen dat die bushalte overgeslagen wordt op zondag vanwege de markt en wees ze me de weg naar een andere bushalte. Daar moest ik twee bussen aan mijn neus voorbij laten gaan omdat blijkbaar meer mensen het idee hadden om naar Marsaxlokk te gaan op zondag en het super druk was bij de halte.
Maandag was er een vrij rustige stagedag, niet wat ik gewend ben op maandag. Een interessant maar ook niet fris praktijkgeval was een konijn met maden in zijn oren. Een aardige dame had hem
gevonden aan de kant van de weg. Samen met de assistente gingen we zijn oren helemaal uitspoelen waarna de gootsteen krioelde van de dikke witte maden, erg smerig om te zien maar we hebben wel een
konijn blij gemaakt en daar doe je het tenslotte voor.
Vandaag was echt een mega drukke dag: er waren maar liefst zes operaties en daarom was het rennen en vliegen. Gelukkig werkten de assistente en ik samen als een geoliede machine dus alles ging erg
snel. We hebben drie sterilisatie honden, een castratie konijn, en twee gebitsreinigingen in anderhalf uur tijd afgehandeld. Daarna was er een euthanasie hond, het beest was helemaal op en zat
onder de vlooien. Daarom moesten we hem snel opruimen en ben ik de halve praktijk doorgeweest met een vlooienspuitbus.
Ondertussen kwamen er ook nog veel mensen aan de balie, volgens mij heb ik vandaag wel een paar kilometer afgelegd. Aan beweging kom je hier dus echt niets tekort.
Aan het eind van de middag kwam er ook nog een grote bestelling binnen dus mijn spierballen hebben ook flink gewerkt vandaag.
Tot zover weer mijn inspiratie, tot de volgende keer!
Je hebt weer veel meegemaakt en gedaan, je kunt straks op Gozo lekker uitrusten. Het zal wel saai zijn als je weer terug bent!
Hoe was het gezamenlijke etentje?
Klinkt als een goed bestede zondag :)! Het konijn met maden waten zeilig! Gelukkig hebben jullie hem geholpen!