Mijn buitenlandse stage op Malta

Mijn tripje naar Apple's Eye en de laatste verhuizing

Vanwege de windrichting besloot ik zondag maar naar het strand aan de westkust te gaan. De wind kwam uit het zuidoosten dus het strand waar ik eigenlijk heen wilde, zou helemaal vol liggen met kwallen. Na een lange reis van een uur kwam ik aan bij Ghajn Tuffieha, wat in het Nederlands 'oogappel' betekent. Het strand is zeer geliefd bij de locals vanwege het gouden zand en de mooie rotsen eromheen. Het was al erg warm die dag en bij puur toeval vond ik nog een ongebruikte parasol op het strand, wat erg goed uitkwam aangezien er geen schaduw was. Het zand was bloedheet en mijn slippers waren dus geen overbodige luxe. Helaas was het water niet heel helder maar wel mooi blauw en niet grijs zoals in Nederland. Omdat het zo warm was besloot ik mezelf te trakteren op een slush. Rond een uur of vier ging ik weer terug met de bus. Toen kwam ik erachter dat er ook een rechtstreekse bus was in plaats van de bus die ik op de heenweg had en waar ik moest overstappen.

Maandag begon alweer de vijfde werkweek. Het was vrij druk maar dat ben ik gewend na het weekend. Ik regelde de receptie in mijn eentje aangezien de andere assistente het erg druk had met het helpen van de dierenartsen.
Dinsdag was gelukkig niet zo'n heel drukke dag maar er stonden wel een aantal interessante operaties op het programma, zoals het verwijderen van een enorme vetbult bij een veel te dikke kater. Deze 'liposuctie' kon de kater wel goed gebruiken. Mijn met Nederlandse vertaalkunsten kon ik de dierenarts nog even op weg helpen bij de pijnbestrijding van de kater aangezien het een Nederlands middel was en er geen andere gebruiksaanwijzing bij zat. Ook was er een Golden Retriever kruising met een zogenaamd 'bloedoor'. Op school heb ik er weleens wat van gehoord maar nog nooit in het echt gezien. Het oor van een hond bevat veel kraakbeen en veel bloedvaten. Door wild gedrag kan het zijn dat een hond met zijn oor ergens tegenaan klapt waardoor er een bloedvat springt. Vervolgens vult het hele oor zich met bloed en wordt het net een ballon. Na een creatieve reparatie met verbandrolletjes en veel hechtingen, zag het oor er al een stuk beter uit. Door de hechtingen kan het oor zich niet meer vullen met bloed. Met de rollen verband wordt er druk op de bloedvaten uitgeoefend zodat de bloedvaten weer goed met het kraakbeem zullen vergroeien. Het is lastig uit te leggen hoe het precies werkt maar het is wel reuze interessant om te zien.
Aan het einde van het spreekuur kwam er nog een mevrouw met een kitten die vast had gezeten achter de piano thuis, maar met wat pijnstillers ging de eigenaar tevreden naar huis. Ik kan het met recht een bijzondere dag noemen.

Vandaag was ook een redelijk drukke dag omdat één van de dierenartsen weer terug was van vakantie en iedereen hem vandaag weer wilde zien. Eén van de andere dierenartsen had een brakke nacht gehad met twee spoedgevallen waarvoor ze 's nachts uit bed werd gebeld. Eén ervan was een aangereden kat met een verbrijzelde kaak en de andere was een manke hond die veel pijn had.
Het ochtendspreekuur begon weer druk maar daarna werd het gelukkig rustiger waardoor ik mooi mee kon kijken bij de operatie van een Labrador met een gebroken dijbeenkop. Het was erg bloederig en de dierenartsen moesten het met z'n tweeën doen omdat het een ingewikkelde reparatie was. 's Middags kwam er nog een tweede assistente bij waardoor ik zelf rustig 'achter' kon werken wat natuurlijk eigenlijk het leukste en meest leerzame is. Vandaag was ook de eerste keer dat een kat mij liet merken dat hij me niet aardig vond, aangezien ik nadat ik hem naar de operatiekamer gebracht had, een aantal gele urinevlekken op mijn broek vond. Het stonk een uur in de wind en het zag er ook echt niet uit.

Vanavond ben ik voor de laatste keer verhuisd naar een andere kamer op de tweede verdieping. Er is een klein balkon wat natuurlijk erg leuk is om nog even van de zon te kunnen genieten. Het andere bed was comfortabeler maar je kunt helaas niet alles hebben. Er is tenminste wel een fatsoenlijk gordijn wat wel erg fijn is.

Tot zover weer mijn avonturen, tot blogs maar weer!

Tante Elly

Hoi Jolanda, wat beleef je veel op je stage adres. Hebben je studiegenoten in Nederland ook zoveel afwisselende werkzaamheden, kan me bijna niet voorstellen!
Heb je ook foto's van het bloedoor van de hond, zal me een leuke foto geven!
Anita is bijna klaar met haar stage, nog een paar dagen. Gisteren waren wij op haar school voor de expositie van alle afstudeeropdrachten, heel leuk om te zien maar totaal iets anders als wat jij allemaal daar meemaakt.
Afgelopen zondag hadden we een kerkdienst in Afrikaanse stijl als voorbereiding voor haar reis naar Afrika met een groep jongeren om waterleidingen aan te leggen voor een dorpje in Kenia, in het gebied van de Masai!
Was heel bijzonder, de jongeren zongen ook nog een lied. Ze gaan de kinderen daar ook een Nederlands lied leren, een lied van K3, "alle kleuren van de regenboog". Als je op de tekst let is dat heel toepasselijk. Zij zal straks ook heel wat te vertellen hebben maar ze houdt geen gezellige blog bij wat jij wel doet.
Succes maar weer ????????????????

Tante Elly

Haha, ik had plaatjes ingevoerd maar zie nu allemaal vraagtekens staan.

papa

Hoi Jolanda,

Hebben we toch nog een paar hele mooie plekjes gemist.
Wat heb je toch een pech met je slaapplaatsjes.
Heb ik weer een hoop geleerd op mijn oude dag, wel bloederig zeg!
Neem maar een lekker ijsje met die warmte!

tante Marja

Hoi Jolanda,
Wat is het toch een leuke dag onderbreking om jouw verhalen te lezen en je foto's te zien. Wat leuk dat je zoveel mee maakt en mag doen daar. Vaak mag je als stagiere alleen maar kijken of de rot klusjes doen. Je treft het goed daar. In je vrije tijd zie je al zoveel leuke dingen, blijft er nog wel wat over als je straks nog je vakantie week hebt? De tijd zal voor jou wel omvliegen. Ik zit nog steeds met m'n onderbeen in het gips op de bank of in de rolstoel. De dag duurt soms lang maar ik kan al aftellen. Nou veel succes en plezier maar weer en tot je volgende blog. Tante Marja