De derde verhuizing en mijn dag in The Three Cities
Donderdag was het een vrij rustige dag op stage. Daarom ben ik maar weer verder gegaan met mijn opdrachten van school. Om ongeveer zes uur was ik vrij en toen ging ik naar het appartement van mijn
ouders in St. Julians waar we samen gingen eten.
Daarna maakten we nog even een wandeling door St Julians Bay waar we door het moderne uitgaansgebied liepen en een luxe hotel passeerden met een aanlegsteiger waar allerlei miljoenenjachten lagen
aangemeerd. Ook liepen we langs een soort kattendorp, waar er op Malta wel meer van zijn. Inwoners met een hart voor de zwerfkatten maken met allerlei materialen die ze krijgen of vinden een echt
'dorp' waar zwerfkatten leven. Ze krijgen vaak water en voer en hebben hier een plek om te slapen. Er zijn dus genoeg zwerfkatten hier, maar verwaarloosd worden ze zeker niet. Overal kom je ook
voerbakjes en waterbakjes tegen op straat.
's Avonds gingen mijn zus en ik weer terug naar onze kamer. Het is hier om ongeveer negen uur 's avonds al pikdonker maar de temperatuur daalt pas rond middernacht dus je kunt nog tot laat in de
avond in je t-shirt buiten rondlopen, wat best apart is.
Vrijdag was het wel een drukke stagedag, er was 's middags even een moment dat er niemand was waardoor ik dacht dat het een vroegertje zou worden. Helaas was ik te positief want er kwamen
spoedgevallen binnen terwijl er maar één dierenarts was en ondertussen liep de wachtkamer al helemaal vol met mensen die een afspraak hadden. Gelukkig hield de telefoon zich kalm maar het was nog
steeds erg chaotisch. Terwijl ik aan de balie alles in goede banen probeerde te leiden, hielp de andere assistente de dierenarts in de spreekkamer waardoor alles wat sneller ging.
Uiteindelijk stonden we om acht uur buiten waarna ik nog snel de bus naar mijn ouders appartement nam om nog even samen een lekker Italiaans ijsje te eten. Hierna namen we afscheid en ging ik weer
terug naar mijn kamer en mijn ouders naar hun appartement.
Vanochtend vlogen ze weer terug naar Nederland, de dagen vlogen weer voorbij.
Vrijdag moest ik ook weer verhuizen van de tweepersoonskamer naar de kamer boven waar ik in het begin ook was. Maandag verhuis ik voor de laatste keer naar de derde verdieping, waar een Frans en een Duits meisje zitten. Ik krijg dus een beetje het heen en weer van al het gesleep met spullen. Het voordeel van de kamer boven is dat ik wel weer fatsoenlijk de schone was buiten kan hangen om te drogen. Ook is er een goed gordijn waardoor je tenminste niet met zonsopkomst al wakker wordt door het licht, wat in de andere kamer wel het geval was. Erg irritant aangezien de zon al tussen vijf uur en half zes opkomt hier.
Vandaag had ik het plan om naar het strand in het noorden te gaan. Maar de wind kwam vandaag uit het zuidoosten waardoor de baai waarschijnlijk vol zou zitten met kwallen aangezien zij met de wind
meedrijven. Volgens de locals is het begin van het kwallenseizoen een teken dat de zomer is begonnen. Voor mijn gevoel is de zomer echter al een maand geleden begonnen ;)
Voortaan houd ik dus de windrichting in de gaten voordat ik naar het strand besluit te gaan. Een lange reis maken voor een baai vol met kwallen is natuurlijk ook zonde van je reis. Omdat het
vandaag ook bewolkt was heb ik mijn plannen veranderd en ben ik naar The Three Cities ( de drie steden) geweest, deze liggen elk op een kleine landtong ten zuiden van Valletta. Vanaf Valletta ging
ik met de watertaxi naar de overkant, wat erg lekker toeven was aangezien de zon ook alweer tevoorschijn was gekomen. De steden zijn alledrie 'gefortificeerd' (omgeven door muren). Met het uitzicht
op Valletta en de Grand Harbour waren de steden erg belangrijk ten tijde van oorlog. De schepen kunnen er aanmeren en je kunt vanaf de stadmuren heel ver kijken. Ook in de Tweede Wereldoorlog, die
in Malta van 1940 - 1943 duurde, waren de steden erg belangrijk in de functie van hoofdkwartier van de Engelse marine maar helaas vormden ze ook een doelwit van de vijand waardoor er veel verwoest
is.
Echter zijn de steden met de namen Senglea, Bormla en Vittoriosa een mooie toeristische bestemming gebleven. De steden zijn allemaal ouder dan Valletta en zijn allemaal in het bezit van Middeleeuwse verdedigingswerken. Het eerst ben ik op het fort van Senglea geweest waar je een supermooi uitzicht hebt over de Grand Harbour en Valletta. Het was echter te warm om de hele wandeling te maken door de drie steden aangezien de zon plotseling erg fel was geworden en de steden allemaal op een berg liggen. Mijn route vervolgde ik langs een aantal mooie kerken (hoe kan het ook anders) waar ik helaas niet naar binnen kon omdat ik netjes gezegt niet op gekleed was vanwege de warmte. Langs de imposante stadsmuren liep ik na het genot van een ijsje weer terug richting de haven. Een leuk weetje: de Grand Harbour is de grote haven van Malta waar zelfs de grootste olietankers, vracht-, cruise- en vliegdekschepen kunnen aanmeren en tevens ook één van de diepste natuurlijke havens ter wereld.
Met de watertaxi ging ik weer terug naar Valletta waar ik weer op de bus stapte richting mijn kamer. In deze kamer zijn gelukkig geen muggen 's nachts waar ik wel blij mee ben.
Tot zover weer mijn inspiratie en tot blogs!