Mijn buitenlandse stage op Malta

De derde stageweek en mijn functie als reisleider

De derde stageweek is alweer ten einde. Het was een erg warme week maar gelukkig stond de airco in de praktijk aan. Deze week kwamen er een aantal ochtenden sollicitanten meelopen om te proeven aan het werk. Het is moeilijk om nieuw personeel te vinden omdat er maar weinig gekwalificeerde dierenartsassistenten op het eiland zijn.
Ik moest de uitleg over het computersysteem geven en uitleggen hoe het wegwerken van de orders gaat. Woensdagochtend was het heel rustig maar dan heb je wel meer tijd om gezellig te kletsen met de klanten en de dierenartsen (lees: het verbeteren van de talenkennis ;)

Donderdag was wel een drukke dag. Er waren veel praktijkgevallen en het was erg chaotisch omdat iedereen op hetzelfde moment binnenkwam. Toch lukte het wel om het inloopspreekuur in goede banen te leiden, wat wel een goed gevoel geeft. Er was een interessante operatie van een navelbreuk van een kitten. Jonge dieren komen heel snel bij van de narcose dus het is altijd lastig maar wel belangrijk om ze goed te verdoven. Voor het personeel hier was dat dan ook een uitdaging.

Donderdagmiddag kwamen mijn ouders en zus aan op Malta. In de avond hebben we gezellig bijgekletst en gegeten in de haven van Msida met het mooie uitzicht op alle bootjes. De zon was wederom heerlijk vandaag.
Vrijdag was geen leuke dag want ik werd wakker met een gezwollen oog van een muggenbeet en ik had keelpijn en mijn stem was weg. Ik ben altijd al aantrekkelijk geweest voor muggen, geen idee waarom maar ze prikken altijd op de meest onmogelijke plekken. Daarom heb ik de helft van de ochtend doorgebracht in de keuken met een zak diepvriesaardappels op mijn oog, het zag er echt niet uit.
De rest van de dag heb ik maar rustig aan gedaan op bed en heb ik wat aan mijn stageverslag gewerkt.

Zaterdag heb ik voor reisleider gespeeld en zijn we met z'n vieren naar de oude hoofstad Mdina geweest en zijn we met het toeristentreintje geweest. De zon was weer heerlijk en het uitzicht was mooi, een geslaagde dag dus! Iedereen was tevreden over mijn rondleiding dus mocht ik ooit aan een carrièreswitch denken dan weet ik wat ik kan gaan doen ;)

Tot zover weer mijn inspiratie en tot blogs maar weer!

Anouk

Leuk dat je ouders nu daar zijn! Veel plezier en geniet nog van de rest!

Oma Louise

Hallo Jolanda, Als de muggen op je afkomen zegt men dat je zoet bloed hebt. we lagen een keer met z'n drieen in de zelfde kleine slaapkamer Rene en ik waren een paar keer geprikt en Leo was totaal lek geprikt en zag er niet uit dus is je bloed kennelijk lekkerder. ik hoop dat de lamp het goed doet. Straks waarderen jullie ons mooie schone goed verkeersgeregelende landje weer des te meer. Gaan jullie niet zwemmen met de dolfijnen? Het is natuurlijk wel een belevenis Geniet en heb het nog een 6 dagen gezellig met elkaar Veel liefs Oma

tante Gerda

Hoi Jolanda,
Wat een belevenissen!
Zijn het stage of vakantie weken?
Ik zou zeggen: leerzame vakantie weken.
freyja heeft vannacht op het balkon geslapen;
ze wilde gisteravond niet naar binnen.

Groetjes van tante Gerda, ook aan de rest van de familie.